Björkfeldtin päärakennus toimi Turunmaan korjausrakentamisyhdistyksen – Curation toimistona. Talon nimi oli aiemmin Södergård, mutta sai 1700-luvun lopulla uuden omistajan ja tällöin nimi vaihtui Björkfeldtin taloksi. Talo oli pitkään vaattureina tunnettun Björkfeldtin suvun hallussa.
Emilia Elizabeth oli viimeinen Björkfeldtin suvun jäsen joka asui talossa. Hän meni naimisiin Walter Rohde kanssa vuonna 1900. Taloon tuli puhelinkeskus vuonna 1902.
Rohdesta tuli myöhemmin poliisi ja hän auttoi myös venäjän vallankumouksesta tunnettua Leniniä hänen paetessaan Paraisten halki joulukuussa 1907.
Talo siirtyi Paraisten puhelinyhtiön haltuun vuonna 1951 ja osa pihan vanhoista rakennuksista revittiin uuden puhelinkeskuksen rakentamisen yhteydessä.Tarinan mukaan Björkfeltin talon oli Malmin taloista ainoa joka oli varustettu juorupeilillä.
Lenin pako Paraisten läpi vuonna 1907
Joulukuussa 1907 Paraisilla oleskeli eriskummalinen saksalainen mies. Tämä mies oli todellisuudessa venäläinen vallankumoustaistelija Vladimir Illitji Uljanov Lenin. Tsaarin valtakoneisto pyrki pidättämään Leniniä ja hän oli sen vuoksi pakomatkalla, tekeytyen saksalaiseksi tohtori Mülleriksi. Lenin joutui viettämään kolme pitkää päivää Kirjala Norrgårdenissa sillä lunta ei ollut tarpeeksi jotta matkaa olisi voitu jatkaa hevosreellä. Lumentulon jälkeen Lenin matkusti iltasella seuralaistensa kanssa Paraisten Malmin osuuskauppaan. Kauppamies Carl Jeanson oli myötämielinen Leninin ahdinkolle ja hänen oli määrä kuljettaa Lenin Lilllmälöseen. Salainen kokous keskeytyi yhtäkkiä kun poliisikonstaapeli Rohden astui odottamatta kaupan ovesta sisään.
Paikalla olevat pelästyvät nähdessään Rohden sillä hänet tunnettiin miehenä joka ei pahemmin harkitse mitä hän suustan päästää. Leninin seuralainen, maisteri Ludvig Lindström tajusi tilanteen vakavuuden ja pyytää Rohdea mukaan salaliittoon. Rohde myöntyi ja pyysi myös seurueen kotiinsa jossa heille tarjoiltiin teetä. Myöhemmin samana iltana Rohde saa hankittua tarvittavan hevosen ja poliiskonstaapeli matkusti Leninin ja Jeansonin kanssa kohti Lillmälöä. Lenin joutui kuitenkin odottamaan joulun yli Lillmälö Västergårdenissa jotta jäätilanne paranisi. Jäiden hädintuskin kantaessa Lenin kulki viimeisen matkan jäitä pitkin Nauvon Seiliin josta hän railon vierestä nousi höyrylaiva Stellan kyytiin ja päätyi lopulta Tuhkolmaan.
Rohden avunantoa Leninille ei huomioitu huhtikuun 25:n päivän aamuna vuonna 1918 jolloin seitsemän punakaartilaista pidätti Rohden kun hän ei suostunut luovuttamaan puhelinkeskusta heidän haltuunsa. Rohde hoiti tällöin Vanhan Malmin puhelinkeskusta yhdessä vaimonsa kanssa. Punakaartilaiset veivät Rohdea Vapparin jäitä pitkin kohti Turkua, mutta voinee uskoa että Rohden kärkäs puhetapa provosoi hänen vangitsioitaan siinä määrin että ne Kakskertaan päästyään päättivät ampua vankinsa. Rohde päähän kohdistettiin kolme pistoolinlaukausta, mutta hän jäi kun ihmeen kaupalla henkiin. Punakaartilaiset jäivät tuntemattomiksi ja niitä ei pystytty rankaisemaan.