Fredrikantupa on tyypillinen paritupa ja osa tuvan hirsirakenteesta on peräsin 1600-luvulta. Nimi ”Ryttars” juontaa nimensä siitä että tupa on aiemmin ollut ratsumiehen torppa. Vuonna 1694 ratsumiehen leskirouva Pjukalasta piti tuvassa luvatonta kapakkaa. Talo voidaan näin mieltää Paraisten vanhimpana anniskelupaikkana.
Fredrikantuvasssa on vuodesta 1977 toiminut museokahvila. Nimi viitta Fredrika Tengström (myöhemmin Runeberg) joka muutti äitinsä kanssa Paraisille Turun palon tuhottua niiden kotinsa syksyllä 1827.Perhe asui vuokralla tuvassa joka tuolloin kuului suutari Ekströmille. Paraisilla Fredrika tapasi tulevan aviomiehensä Johan Ludvig Runebergin joka oli Fredrikan sedän, arkkipiispa Jacob Tengströmin lastenlasten kotiopettaja.
Fredrika Tengströmillä ja Johan Ludvig Runebergilla oli yhteinen kiinnostus kirjallisuutta kohtaan ja he tapasivat toisensa usein pappilan kirjallisuusiltamissa. He tekivät myös yhteisiä kävelyretkiä sekä laskivat yhdessä mäkeä. Paraisilla kerrotaan että nuoripari tapasi toisensa Pappilan ja Vanhan malmin välisellä maantiellä. Tien vierellä seisoo yhä vanha kuusi joka on nimetty Runebergin mukaan. Tarinan mukaan Runeberg tapasi istua kuusen juurella odottamassa Fredrikaa.
Fredrika ja Johan rakastuivat toisiinsa ja olivat vuoden sisällä kihloissa Runebergistatuli sittemmin tunnettu Suomalainen kansallisrunoilija ja Fredrika oli toimittaja ja kirjailija.